01

Jant ve Davlumbaz Temizliği

Araç soğuduktan sonra ilk olarak jantların ve davlumbazların temizliği ile yıkama işlemine başlıyoruz. Öncelikle demir tozu temizleyici ile balatalardan uçan demir tozları temizlenir. Ardından jant temizleyici ve jant fırçası yardmıyla jantlar detaylı bir şekilde temizlenir.
Davlumbazlar da genel amaçlı temizleyici ve davlumbaz fırçası ile bütün kirlerden arındırılır.
02

Foam Lance ile Ön Yıkama

Foam Lance yani köpük aparatı sayesinde şampuan yoğun bir köpük halinde araç üzerine püskürtülür. Bu aşama sadece araç üzerinde mevcut olan ağır kirleri bir nebze olsun temizlenmesini sağlar. Tek başına yeterli bir yıkama değildir.
Köpük yoğun olduğundan dolayı şampuan araç üzerinde uzun süre kalır ve elin giremediği noktaları detay fırçası yardımıyla temizlenmesine olanak sağlar.
03

Çift Kova Tekniği ile Yıkama

Bu aşamada Çift Kova Tekniği kullanılmasındaki amaç, aracın üzerindeki çiziklere yenisinin eklenmesini engellemek ya da çiziksiz araçları çizmeden yıkanmasını sağlamaktır.
04

Demir Tozu Temizliği

Aracın boyasına nüfuz etmiş olan ve gözle görülenemeyen demir tozlarını, demir tozu temizleyici ile temizlemektir. Demir tozu temizliği uygulama öncesi muhakkak yapılması gereken bir temizliktir.
Uygulanacak olan boya koruma ürününün ömrünü doğrudan etkiler!
05

Kil Uygulaması

Kil, yıkama ile giderilemeyen kirlerin yüzeyden temizlenmesini sağlar. Bu kirler genelde çevresel koşullardan dolayı meydana gelmektedir. Kil uygulaması yapılmadan çizik giderme işlemi yapılırsa bu kirler boyanın içerisine gömülür ve hapsolurlar.
Kil uygulaması olmazsa olmaz bir adımdır!
06

Maskeleme

Çizik giderme işleminde kullanılacak pasta plastik yüzeylerde beyaz leke oluştururlar. Bu lekenin oluşumunu engellemek için plastik aksamlar maskeleme bantları ile maskelenmek zorundadır.
Titiz bir şekilde pasta ya da polisaj pedinin temas edebileceği her plastik yüzey maselenir.
07

Çizik Yoğunluğu Tespiti

Aracın boyasının ne kadar çizik olduğunun belirlenip ona göre pasta ve polisaj pedi seçimi yapıldığı aşamadır. Çizik giderme işleminde sonuca en minimum mikron kaybıyla ulaşılması için önemli bir adımdır.
Çizikler led projektörler ve led fenerler ile detaylı bir şekilde incelenmektedir.
08

Çizik Giderme İşlemi

Aracın boyasındaki mevcut çizikler pasta ile polisaj yapılarak giderilir. Bu aşamada kullanılan pastada silikon ya da herhangi bir dolgu maddesi içermemektedir.
Çizik giderme işlemi aracın her noktasında aynı özenle yapılmaktadır.
09

Yüzey Temizliği

Çizik giderme işlemi sonrasında pastanın bırakmış olduğu yağı yüzeyden temizlemek için alkol içerikli yüzey temizleyiciler ile pasta kalıntılarının temizlenmesi adımıdır.
Çizik giderme işlemi sonrasında yüzeyin temizliği boya koruma ürünün performasını ve ömrünü doğru orantılı şekilde etkiler
10

Boya Koruma Uygulaması

Çizik giderme ve yüzey temizliği işlemlerinden sonra tercih etmiş olduğunuz boya koruma ürünü uygulanır. Boya ile birlikte dış plastikler, jantlar ve camlar da bu aşamada koruma altına alınmaktadır.
Seramik kaplama uygulamalarında ekstra ücret alınmadan camlara yağmur kaydırıcı ve dış plastiklere koruma standart uygulamamızdır.